rethanaish έγραψε:
Ψάξε λίγο το Φόρουμ, υπάρχουν πολλές πληροφορίες για αυτά που ρωτάς.
Τα Starboard λόγω του ξύλου θέλουν λίγο παραπάνω προσοχή στις επισκευές, αν δεν έχεις εμπειρία, δοκίμασε πρώτα σε ένα άλλο σκάφος για να μην κάνεις λάθη αν θες να παραμείνει το ξύλο εμφανές.Αν το ξύλο χρειαστεί μεγάλη επισκευή έχεις την επιλογή να το βάψεις ολόκληρο άσπρο εδώ:
www.boardlady.com/5327.htm
www.peterman.dk/windsurf-formula-boards01-rep-sbgb.htm
και περιμένεις να απαντήσει ο gsavo
Εχει εσωτερικες πληροφοριες ο σοφος και με δινει.
Ολοκληρωθηκε το facelifting στη δικη μου 159. Θα ανεβασω φωτο τις επομενες μερες.
TSAF69 έγραψε:
το ξύλο είναι δύσκολο υλικό, πέραν από αντιαισθητικό στόκο δύο συστατικών που μπορείς να βαλεις για να κλείσεις σοβαρά χτυπήματα.
Απο εμπειρια και μονο, θα πω οτι ο στοκος(δυο συστατικων) ειναι προσωρινη λυση. Πρεπει να γινει αργοτερα μονιμη επισκευη, γιατι σπαει και αρχιζει να παιρνει νερα.
TSAF69 έγραψε:
τρίβεις μέχρι να βρείς ξύλο
απλώνεις εποξική ρητίνη δύο συστατικών (προσοχή στεγνώνει γρήγορα)
βάζεις υαλόφασμα
στρώνεις καλά με ένα πινέλο
επαναλαμβάνεις όσες φορές πιστεύεις
+1
TSAF69 έγραψε:
όπου γίνεται αρκετα σκούρο το ξύλο σημαίνει ότι έχει πάρει υγρασία
Iσχυει, αλλα οχι παντα. Υπαρχει μια περιπτωση να παρει αλλο χρωμα απο την ποιοτητα της ρητινης. Σε καποιο σημειο αλλαξε χρωμα το δικο μου σανιδι μετα απο επισκευη. Το αφαιρεσα το υλικο και το ξαναεπισκευασα και το χρωμα επανηλθε. Συνηθως ισχυει αυτο που λεει ο TSAF69.
Αν θελεις να καλυψεις χτυπηματα, μπορεις να χρησιμοποιησεις αυτοκολλητα. Δεν το συνιστω γιατι αν δεν γινει σωστη εφαρμογη, στον ηλιο θα φουσκαλιαζουν και με τη χρηση, αν ειναι σε σημειο που τα πατας, ταλαιπωρουνται.
Πιο ασφαλες ειναι να χρησιμοποιησεις χρωματα δυο συστατικων. (Να δουμε και ποσο καλλιτεχνης εισαι.)
Στη γαστρα ειναι το μεγαλο θεμα.
Το ξυλο ταλαιπωρειται αφανταστα σε τσοπ, λογω της μεγαλης επιφανειας.
Αν εχει ρωγμες πιεσης, ισως αρχισει να ρουφαει υγρασια.
Στη δικη μου 159, εξυσα το χρωμα μεχρι το ξυλο και στη συνεχεια περασα υαλουφασμα 86 gr και εποξικη ρητινη.
Δυναμωσε αφανταστα η γαστρα και σημερα που ολοκληρωνεται το τριψιμο θα ζυγιστει.
Υπολογιζω οτι εχει βαρυνει γυρω στα 150 gr.
Γιατι αυτη η ταλαιπωρια. Ενα θεμα ειναι η ενασχοληση με τις κατασκευες σαν αυτοσκοπος. Γουσταρουμε το σανιδι να ειναι custom. Δευτερος και πιο σοβαρος λογος οτι για το δικο μου σωματοτυπο η 159 ταιριαζει περισσοτερο απο την 161 και 162. 160 δεν υπαρχει ουτε για σημαδι. Οποτε η επισκευη ηταν μονοδρομος.
Υ.Γ. Αν θες κατι περισσοτερο στειλε ΡΜ