A+ R A-
Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Ερωτηση σχετικα με δεστρες
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: Ερωτηση σχετικα με δεστρες

Ερωτηση σχετικα με δεστρες 06 Sep 2010 12:30 #137124

• resbi
  • Senior Boarder
Για χαρα σε ολους,

Οπως λεει και ο τιτλος εχω μια ερωτηση σχετικα με τις δεστρες.
Η σανιδα μου ειναι η GO 144L Starboard και τις δεστρες τις εχω στην πιο πανω θεση οπως την ειχα αγοραση οπου ηταν και η θεση για αρχαριους.
Λιπον μετα απο καιρο αφου πια πλαναρο με γατζο μπενω και ανετα στις δεστρες σκεφτικα να τις αλαξω και να τις βαλω μια θεση πιο πισω και πιο εξω οπως ειναι και οι τρυπες πανω στη σανιδα.
Εχτες που εκανα βαρκιζα οταν εμπαινα δεστρες το σκαφος εκανε τρελα, μου σηκωνοταναι πολυ η μουρη, ειχε μεγαλη ασταθεια και επρεπε να ειμαι πλαναρισμενος με με πολυ φορα για να μπορεσω να μπω.
Και η ερωτηση ειναι? Να τις γυρισω εκει που ητανε η να συνεχεισω να προσπαθω?
Μηπως η σανιδα αυτη δεν ειναι για τοσο εξω δεστρες η μηπως πιο πισω σημαινει πιο πολυ αερας για να δουλεψουν σωστα?

Καμια ιδεα?

Thanks

Απ: Ερωτηση σχετικα με δεστρες 06 Sep 2010 12:38 #137126

• mdra71
  • Expert Boarder
Καλά έκανες και τις έφερες πιο πίσω και έξω. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι στη νέα αυτή θέση το φιν σου φορτίζεται περισσότερο από το βάρος σου(πίεση πίσω ποδιού στο σανίδι) και εκτονώνει αυτή τη δύναμη σηκώνοντας τη πλώρη του σανιδιού και κάνοντας τα τρελλά που λες. Προσπάθησε να ελένξεις τη δύναμη που βάζεις στο πίσω πόδι(πιο ήρεμες κινήσεις) και όλα θα εξελιχθούν καλώς. Μην το παρακάνεις βάζοντάς τις δέστρες τέρμα πίσω ή τέρμα έξω.
You dont need a weatherman to know which way the wind blows Bob Dylan

Απ: Ερωτηση σχετικα με δεστρες 06 Sep 2010 14:31 #137129

Καλά έκανες και τις πήγες πιο πίσω, τώρα πρέπει να δώσεις προσοχή στην πίεση στον σύνδεσμο (mast foot pressure - downforce).Δηλαδή να πιέζεις την μάτσα προς τα κάτω ώστε μέρος του βάρους σου να πηγαίνει στον σύνδεσμο.
Με τι πανί ήσουν?
Either write something worth reading or do something worth writing
Last Edit: 06 Sep 2010 14:31 by rethanaish.

Απ: Ερωτηση σχετικα με δεστρες 06 Sep 2010 18:24 #137137

• resbi
  • Senior Boarder
rethanaish έγραψε:
Καλά έκανες και τις πήγες πιο πίσω, τώρα πρέπει να δώσεις προσοχή στην πίεση στον σύνδεσμο (mast foot pressure - downforce).Δηλαδή να πιέζεις την μάτσα προς τα κάτω ώστε μέρος του βάρους σου να πηγαίνει στον σύνδεσμο.
Με τι πανί ήσουν?

Ειχα 7αρι πανι
Last Edit: 06 Sep 2010 18:24 by resbi.

Απ: Ερωτηση σχετικα με δεστρες 06 Sep 2010 19:14 #137139

Αφού πλάναρες όπως λες, είναι και μια χαρά το πανί για τα λίτρα της σανίδας, οπότε τα υπόλοιπα είναι θέμα τεχνικής.
Πολύ βασικό είναι να παρατηρείς τις σπηλιάδες ώστε να είσαι προετοιμασμένος , ειδικά όταν είσαι κοντά στην παραλία γιατί ο αέρας εκεί δεν είναι πολύ καθαρός.
Either write something worth reading or do something worth writing

Απ: Ερωτηση σχετικα με δεστρες 06 Sep 2010 19:21 #137140

• AlexS
  • Senior Boarder
Ίσως αυτά να βοηθήσουν. Είναι θέμα τεχνικής που θα έρθει σιγά σιγά.

www.guycribb.com/userfiles/documents/Sli...re%20Comfortable.pdf

www.guycribb.com/userfiles/documents/GetConnected.pdf
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.22 seconds
Banner

follow us